Μπουζούκια & Πίστες στην Αθήνα

Μπουζούκια & Πίστες στην Αθήνα

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Ο Χειμώνας έχει μπει για τα καλά, οι γιορτές των Χριστουγέννων δημιουργούν το δικό τους ξεχωριστό κλίμα και κάπως έτσι η νυχτερινή ζωή της πόλης ζωντανεύει κι αυτή «καλώντας» το κοινό της Αθήνας στα πιο «καυτά» μπουζούκια της πρωτεύουσας. 

Κι εμείς παίρνουμε την πρωτοβουλία να δημιουργήσουμε έναν πλήρη οδηγό για όλες τις επιλογές που έχετε στη διάθεση σας αν θέλετε να «νυχτοπερπατήσετε» στην αφρόκρεμα των κέντρων διασκέδασης της πόλης. 

Το goout.gr, λοιπόν, έχει συγκεντρώσει τα αγαπημένα μπουζούκια της Αθήνας, σας παρουσιάζει τα προγράμματα και τους καλλιτέχνες που εμφανίζονται φέτος στο καθένα από αυτά με την ελπίδα να βρείτε την πιο κατάλληλη και ταιριαστή στα γούστα σας επιλογή. Ξεκινάμε! 

Η περιήγηση μας αρχίζει από την Πειραιώς και το Έναστρον και υπάρχει λόγος για αυτό. Ή μάλλον υπάρχουν δύο λόγοι που ακούν στα ονόματα Melisses και Δέσποινα Βανδή. Αυτό είναι το φετινό σχήμα του «Έναστρον» και τα λόγια είναι περιττά για να μιλήσουμε τόσο για το κορυφαίο νεανικό συγκρότημα της χώρας που κάνει θραύση σε κάθε live εμφάνιση του και σε κάθε νέο τραγούδι που κυκλοφορεί, όσο και για την Δέσποινα Βανδή, μια τραγουδίστρια που εδώ και χρόνια έχει προσδεθεί στην κορυφή χωρίς παρόλα αυτά να επαναπαύεται καλλιτεχνικά. Αυτό ακριβώς το «δέσιμο» του «νέου» και του «τολμηρού» που εκπροσωπούν οι Melisses, μαζί με το σταθερά πετυχημένο, πλούσιο και ανατρεπτικό ρεπερτόριο της Δέσποινας Βανδή είναι και τα στοιχεία εκείνα που περιμένουμε να απογειώσουν το σχήμα στο «Έναστρον»!

Λίγα μόλις βήματα δίπλα από το «Έναστρον», πάλι στην Πειραιώς, συναντάμε τον Διονύση Σχοινά να κάνει το δικό του show στο Box Athens. Δίπλα στον αγαπημένο ερμηνευτή βρίσκεται φέτος η εκρηκτική Ήβη Αδάμου και οι δυό τους δημιουργούν μια ανεβαστική, pop συνύπαρξη και μια τρομερή καλλιτεχνική χημεία, από αυτές που σε ελάχιστες σκηνές μπορεί κανείς να συναντήσει στην Αθήνα. Νεανικό, ροκ-λαϊκό, σε mood παρταρίσματος και τραγουδιού, το σχήμα στο Box Athens είναι εκείνη η «διαφορετική» επιλογή στα μπουζούκια της πόλης που έχουμε ανάγκη. 

Παρόμοια είναι τα vibes και στον Βοτανικό εκεί όπου συναντάμε την ελληνίδα «βασίλισσα» της pop Έλενα Παπαρίζου και τον Γιώργο Σαμπάνη που εδώ και πολλά χρόνια συνδυάζει ιδανικά πιο λαϊκά ακούσματα με ροκ μελωδίες. Όπως και να ‘χει έχουμε να κάνουμε με δύο εξαιρετικούς καλλιτέχνες, κορυφαίους στο είδος της μουσικής που εκπροσωπεί ο καθένας. Κι αν έπρεπε να βρούμε κάτι κοινό αυτό θα ήταν η εντυπωσιακή σκηνική τους παρουσία, το κεφί και η επικοινωνία με το κοινό. Για αυτό και σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα το σχήμα αυτό στο αγαπημένο μαγαζί του Βοτανικού.

Αν μέχρι στιγμής σας έχουμε μιλήσει για πιο pop, ανανεωτικά σχήματα στα μπουζούκια τώρα ήρθε η ώρα για το πραγματικό «λαϊκό» πρόγραμμα. Μεταφερόμαστε, λοιπόν, στο NOX όπου φέτος Αντώνης Ρέμος και Καίτη Γαρμπή κάνουν χαμό. Δύο τραγουδιστές της ίδιας γενιάς, με παράλληλη πορεία, αμέτρητες επιτυχίες, διαχρονικά τραγούδια, αλλά και διαρκώς νέα βήματα στις ήδη αδιανόητα πετυχημένες καριέρες τους, ενώνουν δυνάμεις και υπόσχονται αξέχαστες βραδιές. 

Στο Cabaret πάντως στα βόρεια προάστια το σίγουρο είναι πως φέτος κανείς δεν θα βαρεθεί και για αυτό φροντίζει ο Νίκος Απέργης που ξέρει όσο λίγοι καλλιτέχνες να καθηλώνει το κοινό του και να το παρασύρει μέσα στη βραδιά στις μουσικές και τα συναισθήματα που τα τραγούδια του απελευθερώνουν. Μαζί φυσικά με ένα «δυνατό» γκρουπ συνεργατών που έχουν τεράστια απήχηση ιδιαιτέρως στα πιο νεανικά κοινά. Άχαστο σχήμα και αυτό!

Και από το νεανικό σχήμα του Cabaret πάμε στον ορισμό του «διαχρονικού» που συναντάμε στην Αυτοκίνηση. Εδώ μιλάμε πραγματικά για κάτι πολύ ξεχωριστό. Λευτέρης Πανταζής και Χρήστος Δάντης δύο ονόματα, άπειρες μουσικές ιστορίες, επιτυχίες, βιώματα, αξέχαστα τραγούδια. Οι δύο τους μαζί συνθέτουν ένα από τα πιο ελκυστικά σχήματα της νυχτερινής Αθήνας και ήδη ξεσηκώνουν τα βράδια μας, όπως ξέρουν να κάνουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια. 

Στο Bodega live stage στα δυτικά πάντως συναντάμε το νέο αίμα των λαϊκών τραγουδιστών και νιώθουμε πώς ένα σχήμα με Κυριάκο Κυανό, Σάκη Αρσενίου και Διονύση Μακρή συμπληρώνει ιδανικά τις επιλογές μας στη νύχτα. Τα αγαπημένα μπουζούκια στο Περιστέρι παρουσιάζουν μια πρόταση ανανεωμένη, νεανική, αλλά πιστή στο πνεύμα των λαϊκών ασκουσμάτων που λατρεύουμε, για αυτό και έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον να την επιλέξουμε!

Και τώρα περνάμε σε ένα όνομα που είμαστε σίγουροι πως περιμένατε από την αρχή του άρθρου να διαβάσετε: Νίκος Οικονομόπουλος, λοιπόν, έρχεται ξανά στο Fantasia. Ο κορυφαίος, ίσως, λαϊκός Έλληνας τραγουδιστής λίγο πριν τις γιορτές κάνει τη μεγάλη του πρεμιέρα σε έναν ιστορικό χώρο με τεράστια παράδοση και δυναμική σε όλα τα κοινά της Αθήνας και στέκεται πάλι ως εγγύηση για σπουδαίες ερμηνείες και αξέχαστες μουσικές εμπειρίες. 

Όπως καταλάβατε, πολλά από τα πιο χαιπαρισμένα σχήματα σας τα κρατήσαμε για το τέλος του άρθρου. Δεν υπήρχε περίπτωση, όμως, να ξεχάσουμε την συνύπαρξη του Κωνσταντίνου Αργυρού με τον Σάκη Ρουβά στο Teatro Athens. Άλλωστε πολλοί ήδη χαρακτηρίζουν το εν λόγω σχήμα το κορυφαίο και πιο λαμπερό στην πόλη. 

Αφήνουμε δύο top ονόματα και πιάνουμε ένα ανερχόμενο και πολλά υποσχόμενο. Γενικά όλοι μιλάνε για την Ιουλία Καλλιμάνη και εμείς δεν βρίσκουμε την ώρα να την απολαύσουμε στις live εμφανίσεις της στο Tokyo Stage στην Ιερά Οδό. 

Συνεχίζουμε την περιήγηση μας και «περνάμε» από την Ιερά Οδό και το Ω Stage όπου δύο «Γιώργηδες», ο Γιαννιάς και ο Τσαλίκης κάνουν το δικό τους μοναδικό show υποσχόμενοι τις πιο ανεβαστικές και αξέχαστες νύχτες σε μια επίσης ενδιαφέρουσα μουσική συνύπαρξη!

Ενδιαφέρουσα, βαθιά και γνήσια λαϊκή είναι και η συνεργασία του Μάκη Δημάκη με την μία και μοναδική Κατερίνα Στανίση στο Εμπατή North live Stage στα βόρεια προάστια. Μπουζούκια με όλη τη σημασία και το βάρος της λέξης, όπως τα έχουμε λατρέψει διαχρονικά σε έναν πολύ φιλόξενο χώρο. 

Και κλείνουμε την περιπλάνηση μας στη νυχτερινή Αθήνα με ένα ακόμα guarantee μαγαζί που φιλοξενεί έναν σπουδαίο καλλιτέχνη που φέτος ακούγεται για ακόμη μια φορά παντού. Πάνος Κιάμος, λοιπόν, και τα μυαλά στα κάγκελα σε έναν εξαιρετικό χώρο που εδώ και χρόνια ξεχωρίζει στην αθηναϊκή νύχτα, το Ποσειδώνιο

Κάπως έτσι ολοκληρώνουμε τον οδηγό μας στα μπουζούκια της Αθήνας με την ελπίδα οι κατευθύνσεις μας να ήταν πλήρεις και κατατοπιστικές.

Book your VIP table now!
Book your VIP table now!
Book your VIP table now!

Μην χάσετε τα νέα μας !

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο σήμερα. Μην ανησυχείτε, δεν στέλνουμε spam!

Μην χάσετε τα νέα μας !

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο σήμερα. Μην ανησυχείτε, δεν στέλνουμε spam!

Μην χάσετε τα νέα μας !

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο σήμερα. Μην ανησυχείτε, δεν στέλνουμε spam!